top of page

BİR AŞÇI GİBİ 

NEFİS SOSLAR HAZIRLAYIN

Sostarifleri.net dünyanın en güzel soslarının tariflerini bulabileceğiniz Türkiye'nin en kapsamlı sos tarifleri sitesidir.

Yoğurt Soslu Dana Biftek


Sevgili dostlar, bugünkü tarifim yine Kurban bayramı ile ilgili olacak. Kestiğimiz dananın sırt bölgesinden çıkan ve yağsız bir et olan biftekle yapacağımız nefis bir tarif sizleri bekliyor. Yoğurt soslu dana biftek.


Yoğurt Soslu Dana Biftek
Yoğurt Soslu Dana Biftek

Biftek, antrikot, kontrfile, pirzola ve şişlik gibi etleri ızgara veya tava yapacaksak mutlaka terbiye etmemiz gerekir. Böylelikle etler hem daha çabuk pişer hem de daha lezzetli olur. Bugün kullanacağımız dana bifteği tavada kızartacağımız için önceden terbiye edeceğiz. Terbiye için yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım soğan, 5-6 diş sarımsak ve isteğe bağlı kekik, tuz ve kırmızı toz biber kullanacağız. Bu malzemeleri bütün dana ve kuzu etleri için kullanabiliriz. Karışıma ilave edilerek terbiyelenen etleri buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.Tarifimiz iki kişilik olacak.


Malzemeler:


300 gram normal kalınlıkta, dövülmemiş ve terbiye edilmiş dana biftek.

1 su bardağı yoğurt ekşi olmasın.

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı terayağ

2 adet kırmızı kapya biber

2 adet yeşil biber

6 adet şeri domates

1 adet patates

6 adet arpacık soğanı

5-6 diş sarımsak

Kekik

Tuz, karabiber


Tarifi:


Öncelikle bifteğin üzerine kullanacağımız sosumuzu hazırlayalım. Bunun için biberleri ince-uzun olacak şekilde doğrayalım. Soğanları soyalım. Tavamıza az miktar zeytinyağı ekleyip kızdırdıktan sonra biber,domates ve soğanları ilave edip soteleyelim. 3-4 dakika sotelememiz yeterli olacaktır.


Malzemeleri tavadan çıkardıktan sonra aynı tavada ince ince rendelediğimiz patatesleri kızartalım.


Yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları ilave edelim. Biraz tuz atıp karıştıralım. Diğer sotelediğimiz biberleri de ilave edip yoğurtlu sosu karıştıralım.


Gelelim biftekleri pişirmeye. Tavaya çok az zeytinyağı koyarak kızdıralım. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdiğimiz bifteklerin üzerine biraz daha kekik serpelim. Her iki tarafını 5-6 dakika kızartalım. Çıkarıp etleri ince ince dilimleyelim. Tuzunu ve karabiberini ilave edelim.



Servis Önerim:


Servis tabağına yoğurtlu sosun yarısını yayalım. Üzerine ince ince dilimlediğimiz etleri koyalım. Üzerine tekrar kalan sosu gezdirelim. En üste kızarttığımız patatesleri koyalım. Tereyağını kızdırıp tabağın üzerinde gezdirelim. Tabağın boşluklarına şeri domatesleri ve arpacık soğanları koyup sıcak olarak servis yapalım. Yanında güzel bir mevsim salatası sunumu yapabiliriz.


Afiyet olsun. Hepinize hayırlı bayramlar dilerim.


Sosyal medya hesaplarımı takip edin.



393 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Sosun Tarihçesi

Merhaba dostlar, Bugün sizlere rahmetli hocam Sayın Arman Kırım'ın 2004 yılında Hürriyet gazetesinde sosun tarihçesi hakkında yazmış olduğu yazıyı sunacağım. Bir dirhem sos bin ayıp örter Sos, bizim

sostarifleri (2).png
bottom of page