top of page

BİR AŞÇI GİBİ 

NEFİS SOSLAR HAZIRLAYIN

Sostarifleri.net dünyanın en güzel soslarının tariflerini bulabileceğiniz Türkiye'nin en kapsamlı sos tarifleri sitesidir.

Mantar Soslu Antrikot

Güncelleme tarihi: 30 Ağu 2018



Sevgili dostlar, Şimdi size öyle bir tarif paylaşacağım ki tam tamına damak çatlatan bir lezzet olacak. Mantar soslu antrikot tarifimi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Tabi ki yorum yazmayı unutmuyoruz.


Antrikot, dananın sırt bölgesinden boyuna yakın yerinden çıkan yağsız bir ettir. Son derece lezzetlidir. Kasaplar bu eti genellikle özel müşterilerine ayırırlar. Izgarası mükemmel olur. Eğer tavada yapılacaksa iki parmak kalınlıkta olması, terbiye edilmesi ve her iki tarafının yaklaşık 1 er dakika mühürlenmesi gerekir. Böylece antrikotumuz en az ızgara tadında bir lezzete kavuşacaktır.


Tarifimde 300 gram antrikot kullanacağız. Bu tarif iki kişi için yeterlidir. Ama biz çok açız diyorsanız. Bu tarif bir kişiliktir.


Malzemeler:


1 büyük parça antrikot (300 gram kadar. İki parmak kalınlığında olacak.)


Terbiyesi için:


1/2 çay bardağı zeytinyağı

3-4 diş sarımsak

Yarım soğan

Kekik

Tuz, kırmızı toz biber, karabiber


Mantar sosu için:


2 çorba kaşığı zeytinyağı

250 gram mantar

Yarım soğan

Yarım paket krema

Kekik

Tuz ve karabiber


Üzeri için:


2 dilim çedar peyniri


Tarifi:


Öncelikle etimizi terbiye edeceğiz. Bunun için bir kaba zeytinyağını koyuyoruz ve üzerine ezilmiş sarımsakları ve ince ince doğranmış soğanları ilave ediyoruz. Son olarak arzumuza göre kekik, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberimizi koyup iyice harmanlıyoruz. Etimizin her iki tarafına iyice yedirdikten sonra buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz.


Etimizi dinlendirdikten sonra önce mantar sosumuzu hazırlayacağız. Mantarların saplarını ayıklayıp ince dilimler halinde doğruyoruz. Soğanı aynı şekilde ince ince doğruyoruz. Tavaya yağımızı koyup kızdırdıktan sonra soğanları kavuruyoruz. Sonra mantarları ilave ediyoruz. Son olarak baharatları ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar güzelce kavuruyoruz. Daha sonra yarım paket kremayı mantarların üzerine ekleyip, sos kıvam alana kadar pişiriyoruz.


Dinlendirdiğimiz antrikotu varsa teflon tavada, harlı ateşte her iki tarafını da 1 dakika olacak şekilde mühürlüyoruz. Mühürlenen etimizin her iki tarafını tabi ki kısık ateşte 4-5 dakika kızartıyoruz. Kızaran etimizi mantar sosun içine koyup 1-2 dakika harmanlayıp üzerine 2 dilim çedar peynirimizi koyuyoruz. Peynir eriyince servis ediyoruz.


Servis Önerim:


Servis tabağımıza önce mantar sosun yarısını yayalım. Sonra antrikotu mantarların üzerine koyup sıcak olarak servis edelim. Mevsim yeşillikleri, şeri domates ve elma dilimi patates servis ederseniz hem doyurucu olur hem de görsellik katmış olursunuz.


Afiyet olsun.


Sosyal medya hesaplarımı takip edin.







163 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Sosun Tarihçesi

Merhaba dostlar, Bugün sizlere rahmetli hocam Sayın Arman Kırım'ın 2004 yılında Hürriyet gazetesinde sosun tarihçesi hakkında yazmış olduğu yazıyı sunacağım. Bir dirhem sos bin ayıp örter Sos, bizim

sostarifleri (2).png
bottom of page